Visita professorat de centre FP Nobelgymnasiet, Karlstad, Suècia.

Durant tres dies (11-13.12.2018) ens van visitar en Jan Wasikkaoja (professor d’història i coordinador de mobilitat internacional), Ulla-Cari Boes (professora de suec, anglès i coordinador pedagògica), Han Dolerud (professor de la branca d’automoció) i Thomas Osterdahl (professor de l’especialitat d’electricitat i electrònica). El Nobelgymnasiet forma part de la xarxa de soci internacional que l’INS La Mercè té per tal de desenvolupar el programa de mobilitat internacional Erasmus +.

Els nostres convidats van visitar les instal·lacions del centre i van poder interactuar amb el professorat i alumnat de les diferents especialitats que ofereix el nostre institut. En particular van visitar els departaments de Transport i Manteniment de Vehicles, i Electricitat i Electrònica. Departaments amb els quals el centre de Karlstad vol establir un programa de cooperació de mobilitat d’estudiants per realitzar pràctiques de FCT. A més a més va tenir lloc una xerrada sobre el sistema d’ensenyament i de formació professional a Suècia.

Finalment, ens varem acomiadar celebrant Santa Llúcia, una dia molt especial a Suècia ja què en l’antic calendari Julián (què es va utilitzar al país escandinavo fins al 1753) era el dia de nadal i per tant la nit més llarga del any. Així doncs es celebra la arribada de la llum amb candeles al cap de una noia o noi escollit per a l’ocasió.
Des de la coordinació de mobilitat internacional volem agrair a tots i totes per a la seva col·laboració durant la visita.

Jesús Cuadra-Solís

About admin
Secretari