PUNT DE RECÀRREGA DE PATINETS ELÈCTRICS I SEGONA EDICIÓ DEL CONCURS DE ROBÒTICA

El passat dilluns dia 3 de juny es va fer, per part del departament d’electricitat i electrònica de l’institut, la presentació al matí del punt de recàrrega per a patinets elèctrics i per la tarda de la segona edició del concurs de robots seguidors de línia.

El punt de recàrrega de patinets elèctrics és un projecte realitzat entre els alumnes del PFI d’auxiliar en muntatges d’instal·lacions electrotècniques en edificis i els alumnes del cicle superior de sistemes de telecomunicacions i informàtics. El projecte realitzat al llarg de tot el curs a format part del projecte integrat del PFI. La primera part del projecte va consistir en fer un estudi de mercat per veure els diferents models de patinets existents i de les necessitats dels usuaris d’aquest nou medi de transport. La segona part, que va correspondre a la elaboració d’una maqueta i del prototipus final.

Aquests prototipus permetrà un cop instal·lat a l’entrada del nostre centre carregar els vostres patinets. El dispositiu disposa d’una estructura que garanteix la seguretat del patinet davant de possibles furts i danys accidentals . A més, els alumnes de grau superior, han incorporat un dispositiu electrònic que, via wi-fi, permet monitoritzar el consum, l’estat d’ocupació del punt de recàrrega i a més ofereix la possibilitat que els usuaris bloquegin o desbloquegin la tanca del dispositiu des del seu telèfon mòbil.

Per la tarda, els alumnes de grau superior van participar en el concurs de robots seguidors de línia. Aquests vehicles han d’aconseguir completar un circuit marcat per una línia negre sobre fons clar de forma autònoma en el menor temps possible i sense cap mena d’ensurt. La construcció i sobretot la programació dels dispositius s’emmarca dins dels mòduls de tècniques de programació i dual de segon curs.

Tot el departament d’electricitat i electrònica ha participat en aquesta jornada pensada per motivar a l’alumnat i fer-los coneixedors d’aplicacions pràctiques relacionades amb els continguts del cicle. El projecte dels robots seguidors va ser premiat amb un premi a la innovació per part de la Fundació FP.

About admin
Secretari